Jaroslav Halák zostal na striedačke, Chicago nedalo ani gól

29.10.2011 Celý región

NEW YORK 29. októbra (WEBNOVINY) - Hokejoví útočníci Marián Hossa z Chicaga a Michal Handzuš zo San Jose, ktorí ako jediní Slováci zasiahli do piatkových zápasov NHL, sa bodovo nepresadili.

Handzušovo San Jose vyhralo v prestížnom súboji v Detroite 4:2. Banskobystričan strávil na ľade 15 minút, domácu bránku ani raz neohrozil.

O víťazstve Sharks, štvrtom v sérii, rozhodol Joe Thornton, ktorý strelil gól na konci druhej tretiny a potom pridal aj štvrtý zásah do prázdnej bránky pri power-play domácich.

Brankár Red Wings Jimmy Howard aj napriek 26 úspešným zákrokom, prehral prvýkrát v ročníku. Jeho náprotivok Antti Niemi mal 30 zásahov. "Všetky zápasy, ktoré hráme s Detroitom sú výsledkovo veľmi tesné a rozhodujú v nich maličkosti. V posledných rokoch je medzi nami veľká rivalita, sú to dva dobré, súťaživé tímy," povedal Thornton.


Trápenie Blackhawks

Chicago s Mariánom Hossom v zostave nestrelilo v Caroline ani gól, výborným výkonom sa prezentoval brankár Hurricanes Cam Ward, ktorý zlikvidoval všetkých 30 striel. Ward dosiahol svoj prvý shutout v ročníku a celkovo sedemnásty v kariére. Hossa odohral necelých 20 minút, ani jeden z jeho dvoch streleckých pokusov sa neskončil úspešne. "Dnešný zápas nás nezastihol v dobrej pohode. Carolina chcela oveľa viac, mala väčšiu motiváciu. Nepáčilo sa mi ako sme hrali," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville. Carolina dosiahla prvé víťazstvo od 18. októbra, keď zdolala Boston. Blackhawks prvýkrát v sezóne nedali gól a v RBC Centre ešte od jeho otvorenia v roku 1999 nevyhrali.


Jaroslav Halák opät sedel

Edmonton uspel na ľade Colorada (3:1) predovšetkým skvelej defenzíve. Brankár Devan Dubnyk mal 40 úspešných zákrokov, Oilers celkovo inkasovali v tejto sezóne len 14 gólov. "Niektoré strely som videl, ďalšie zblokovali moji spoluhráči, ktorí mi veľmi pomohli. Urobili mi zápas ľahším. Keď sa už puk dostal ku mne, bol som pripravený na zákrok," chválil po zápase Dubnyk. Oilers vyhrali štvrtýkrát v rade. Colorado na klziskách súperov vyhralo už šesť duelov, ale doma v troch ešte ani raz nezískalo plný počet bodov.

V bránke St. Louis dostal opäť možnosť Brian Elliott a Jaroslav Halák ostal len na striedačke.

Blues však s Calgary prehrali 1:3, rozhodla mladícka dravosť Čecha Romana Horáka. Dvadsaťročný center v drese Flames dal gól, druhý v NHL v kariére, a pridal aj asistenciu.

"S každým bodom, ktorý získate, a s častejším pobytom na ľade získavate väčšiu istotu. Hokej je práve o sebadôvere," pripomenul po stretnutí Horák.

Výsledky piatkových stretnutí zámorskej hokejovej NHL:
Carolina - Chicago 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Góly: 4. Brent (Gleason), 46. B. Sutter (J. Jokinen), 56. Tlustý (Allen, Larose)



Detroit - San Jose 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Góly: 13. Zetterberg (Lidström, Daciuk), 35. Holmström (Daciuk, Lidström) - 23. Clowe (Havlát, Vlasic), 28. Marleau (D. Murray), 39. J. Thornton (Pavelski, Marleau), 60. Thornton (Havlát, Clowe)



Calgary - St. Louis 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)
Góly: 35. Kostopoulos (T. Jackman, Horák), 53. Horák (Glencross, T. Jackman), 59. O. Jokinen (Glencross, Moss) - 53. Steen (Langenbrunner, Shattenkirk)



Colorado - Edmonton 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Góly: 46. O´Reilly (Duchene, Quincey) - 28. Barker (Gagner, R. Smyth), 35. Sutton (Petrell, R. Smyth), 47. R. Smyth (Horcoff, R. Jones)

 

Vyberte región